Skip to main content

Tekstjes over de Westhoek

‘De stad van het goede leven, waar we leven als ‘God naast Frankrijk’. Proef en beleef

‘Gemoedelijk en ongedwongen genieten. Laat de drukte achter je en trek er even tussenuit en snuif de unieke sfeer van de Westhoek op. Ontdek de couleur locale die deze grensstreek typeert. Heerlijke streekproducten, typische volkssporten en lokale ambassadeurs dompelen je onder in een eigen, typische sfeer’. Met ‘westhoek découverte’ beleef en proef je de streek op jouw maat.

Van Picon en Gin’Ops over Hennepot, Kabeljauw aan de schreve ,Poperings Standevleesch en Hopscheuten naar Kruydekoucke, Mazarinetaart en dessertbord Houblonesse.

Geniet van Hoppepaté en Houblonesse kaas met bieren van ‘De Plukker’, ‘Sint-Bernardus’ en ‘Leroy Breweries’ of de enige echte Trappist van de Trappisten gebrouwen door de paters zelf.

Kurt Vandemaele

‘Hoe verder je de Westhoek inrijdt,  maken de jachtigheid en het platte geldgewin plaats voor een gezapigheid waarin het leven en de vele verhalen goed gedijen.’

Jan Yperman, historicus

Wandelen langs de hoppevelden in Poperinge, genieten van vergezichten in Cassel, fietsen door de ongerepte polders in ‘Bachten de Kupe’, de pittoreske stadjes en de stille dorpen belevend en proevend op de vele culinaire adresjes van Ieper tot Veurne en van Bergues (Sint-Winoksbergen) tot Aire-sur-la Lys (Ariën aan de Leie), de moerassen van Saint-Omer (Sint-Omaars) verkennen of het oorlogsverleden van Ieper en omstreken ontdekken: deze plattelandsstreek ademt geschiedenis! De Vlaamse en Franse Westhoek vormen samen een ongemeen boeiende streek met een prachtig landschap aan beide zijden van ‘de schreve’.