Skip to main content

Boek nu je tour op maat!

TOT 7 PERSONEN

Vraag hier een vrijblijvende prijsopgave van uw puzzel

Ontdek de Westhoek met Johan

© tekst: Philip Demaeght

Beste bezoeker,

Er is een stukje paradijs op aarde en het ligt in de Westhoek. Méér nog, het IS de Westhoek. De westhoek levert u een fantastische streek : eeuwige verliefdheid!

Flirtend met la douce France. Je zou er goesting van krijgen. Grote Goesting. En dat mag!

Impressies over de Westhoek

Poperinge

‘De stad van het goede leven, waar we leven als ‘God naast Frankrijk’. Proef en beleef

Westhoek

‘Gemoedelijk en ongedwongen genieten. Laat de drukte achter je en trek er even tussenuit en snuif de unieke sfeer van de Westhoek op. Ontdek de couleur locale die deze grensstreek typeert. Heerlijke streekproducten, typische volkssporten en lokale ambassadeurs dompelen je onder in een eigen, typische sfeer’. Met ‘westhoek découverte’ beleef en proef je de streek op jouw maat.

Altijd Lekker Westhoeks in Poperinge

Van Picon en Gin’Ops over Hennepot, Kabeljauw aan de schreve ,Poperings Standevleesch en Hopscheuten naar Kruydekoucke, Mazarinetaart en dessertbord Houblonesse.

Geniet van Hoppepaté en Houblonesse kaas met bieren van ‘De Plukker’, ‘Sint-Bernardus’ en ‘Leroy Breweries’ of de enige echte Trappist van de Trappisten gebrouwen door de paters zelf.

Westhoek

Kurt Vandemaele

‘Hoe verder je de Westhoek inrijdt,  maken de jachtigheid en het platte geldgewin plaats voor een gezapigheid waarin het leven en de vele verhalen goed gedijen.’

Westhoek

Jan Yperman, historicus

Wandelen langs de hoppevelden in Poperinge, genieten van vergezichten in Cassel, fietsen door de ongerepte polders in ‘Bachten de Kupe’, de pittoreske stadjes en de stille dorpen belevend en proevend op de vele culinaire adresjes van Ieper tot Veurne en van Bergues (Sint-Winoksbergen) tot Aire-sur-la Lys (Ariën aan de Leie), de moerassen van Saint-Omer (Sint-Omaars) verkennen of het oorlogsverleden van Ieper en omstreken ontdekken: deze plattelandsstreek ademt geschiedenis! De Vlaamse en Franse Westhoek vormen samen een ongemeen boeiende streek met een prachtig landschap aan beide zijden van ‘de schreve’.

  Puzzels

  Bij al onze en jullie voorstellen ligt de nadruk op het BELEVEN van de COULEUR LOCALE. Jullie stellen het programma samen en wij voeren uit A LA CARTE.

  De haltes tijdens de rondritten zijn unieke adresjes waar ‘beleven’ en ‘proeven’ centraal staan.

  Alle combinaties zijn mogelijk. U geeft uw voorkeur uit ons aanbod en wij doen een concreet voorstel. Alles op maat!

  Standaard tot 7 personen!

  Tours à la carte

  Hieronder krijgt u enkele voorbeeldjes. Volg onze socials om op de hoogte te blijven.

  Van hop en bier en W.O. 1 naar paters Trappisten, ‘de schreve over’
  1 of 2 dagen
  Ontdek de tour
  Brouw je eigen bier in ‘t Hopmuseum en neem het mee naar Frans-Vlaanderen
  1 dag
  Ontdek de tour
  Van wijn in de bergen, naar Picon ‘over de schreve’
  1 dag
  Ontdek de tour
  Het verhaal voor en achter het front van Wereldoorlog 1
  1 dag
  Ontdek de tour
  Aan beide kanten van ‘de grens’ / Leven als God naast en in Frankrijk
  2 dagen
  Ontdek de tour

  PRIJS OP AANVRAAG

  Over Johan

  Johan zelf is een geboren en getogen Poperingenaar, een ‘keikop’, de Poperingse spotnaam ‘preus’ dragend.

  Hij studeerde Frans en geschiedenis binnen de lerarenopleiding aan Sint-Thomas Brussel (HUB).

  Hoewel leraar in Roeselare sinds eind jaren ‘80, nooit overwoog hij ‘de Westhoek’ te verlaten om in het centrum van de provincie te wonen. Johan is ook gemeenteraadslid voor de mensen van Stad Poperinge met zijn unieke dorpen.

  Voor zijn leerlingen koppelt hij vaak ‘de leerstof’ aan ‘de ervaring’ en organiseert hij (taal)uitstappen naar de Westhoek, ook de Franse Westhoek (le pays de Flandre). Leerplandoelen realiseren door  geschiedenis en aardrijkskunde daadwerkelijk te ‘voelen’ en te ‘proeven’, ook de ‘couleur locale’ meegevend, is zoveel rijker en vooral boeiender dan alleen maar ‘de theorie’.

  Die ervaringen gekoppeld aan een passie en een liefde voor de streek in al haar facetten bracht Johan op het idee om die te delen met toeristen via ‘Westhoek découverte’.

  ‘Ik wil cultuur en gastronomie verbinden en mensen laten kennismaken op een unieke manier met die typische eigenheid van ‘de Westhoek’. Ik wil ‘de Westhoek’, waar we wonen als God naast Frankrijk,  à la carte aanbieden en mijn gasten onze unieke streek laten beleven met aandacht voor de ‘couleur locale’.

  ‘Maximale vrijheid bij het samenstellen van het verblijf staat centraal. Op deze site kies je een aantal puzzelstukken en ikzelf leg voor jou de uiteindelijke puzzel. Van het ‘verhaal van hop en bier’ over ‘de geschiedenis van 14-18’ naar ‘het Vlamsch over de schreve’, …het is maar een stap vanuit Poperinge,  de stad van het goede leven.

  ‘Neem contact met ons zodat ook wij jou leren kennen. Samen stellen we jullie verblijf samen met maximaal advies op maat. We vertrekken vanuit jullie persoonlijke wensen en toeren rond in ‘de Westhoek’ waarbij het proeven, het beleven centraal staan.’

  Tot heel binnenkort om onze eigen streek aan jullie, onze gasten,  te serveren.

  Johan Lefever